Ülök és Beszélek
Kommunikációs tréning

A projekt célja, hogy a balesetben megsérült, és kerekesszékbe kényszerült emberek kommunikációját javítsa, önbecsülését emelje, ezáltal komfortosabban éljék a mindennapjaikat, nyissanak a világ felé, és egy örömtelibb életet valósítsanak meg a mindennapjaikban és a munkájukban.

A 21. század növekvő elvárásokat támaszt az emberek felé, egyre több helyzetben kell megfelelni a kihívásoknak, a társadalom, a média által diktált elvárások is fokozottabb stresszt okoznak, mindezt a 10 évvel ezelőtti válság is terhelte.

Akiket az élet kerekesszékbe kényszerített, azoknak az élet plusz terhet, egy komoly beszűkülést okoz. Kiszolgáltatottnak, kevesebbnek érezhetik magukat, azoknál, akik két lábon járnak, és ez óhatatlanul kihat a mindennapok történéseire.

Ugyanakkor fontos megtapasztalniuk, hogy szellemi képességeik, kommunikációjuk fejlesztésével ezeket a tényezőket kompenzálhatják. Kapcsolatok teremtésével, hatásos kommunikációval, elérhetik, hogy mások sajnálat helyett egyenrangúnak tartsák őket, és így teljesebb életet éljenek.

A tréningek célja, hogy kommunikációjuk javításával kapcsolatot teremtsenek, barátságok alakulhassanak ki, és bizonyos munkakörök elvégzésére is alkalmasak legyenek, természetesen nem a korlátaik tagadásával, hanem azok elfogadásával.

Az Ülök és Beszélek egy nyilvános beszéd vázra épített önismereti tréning, ahol a kommunikáció alapjainak megismerésével és megértésével elkezdik felszámolni a félelmeiket, és a hétről-hétre történő gyakorlással, a rutin kialakulásával megtapasztalhatják a kommunikációban rejlő erőt, és így önértékelésük is pozitív irányba változhat.