Aktuális gyűjtésünk
Nyaralást segítő eszközök 

Már rendelkezünk egy VW Caddy típusú átépített személyautóval, ami kerekesszékesek szállítására alkalmas és elfér benne az egész család. Magát az autót is rendelkezésre bocsátjuk kerekesszékes rászorulóknak. Pl.: ügyintézéshez (közlekedési lehetőség, közös nyaralás a családdal, barátokkal). Emellett van egy könnyen hajtható lépcsőnjáróval felszerelt kerekeszékünk, amit szintén a rászorulók rendelkezésére bocsátunk, hogy nem akadálymentes helyeken is tudjanak közlekedni.

Egy szintén már meglévő lépcsőnjáróhoz szükséges kiegészítő eszköz beszerzésünk egyik eleme, ezáltal kerekesszék nélkül is oda tudjuk adni az eszközt annak akinek szüksége van rá. Ez az eszköz bármelyik kerekesszékkel kompatibilis, így könnyebben elérhető lesz bárki számára az akadálymentes közlekedés lépcsők ellenére.

Szintén óriási segítség gyakorlatilag minden kerekesszékes számára a rásegítőkerék (E-motion M-25). Lehetővé teszi gyengébb fizikumúak számára az önálló haladást, emelkedőn való feltekerést, és lejtőn még fékezni is lehet vele (DuoDrive). Teljes önálló közlekedést biztosít. Elképesztő segítség a család számára, ha a kerekesszéket nem kell egy nyaralás során állandóan valakinek tologatni, hanem a kerekesszékes önállóan tud gurulni. Nem csupán tehermentesít, de élményt is nyújt. A rásegítőkereket egyszerűen fel kell helyezni a kerekesszék eredeti kerekei helyére.

Egyenetlen terepen, füvön, sóderen való közlekedést tesz lehetővé a FreeWheel . A kerekesszék lábtartójához csatolható nagyobb kerék. A modern kerekesszékek kicsi első kerekei könnyen elakadnak. Sima talajra tervezték őket. A FreeWheel megemeli a kis kerekeket, és nagyobb méretének köszönhetően egyenetlen terepen is akadálymentesen lehet vele közlekedni. Egyszerű, manuális eszköz.

Ezek az eszközök elsősorban a tetrapég sérülteknek nyújtanak olyan segítséget az önállósodásban, amire nem is gondoltak. Ritkán említett téma, de a gerincsérült kerekesszékesek között van egy nagy és jelentős, elsőre nem látszó különbség. A paraplég sérültek felső teste ép, önálló közlekedésre képesek. A Tetraplég sérültek kezei is érintettek, így csak nagy és nehéz elektromos kerekesszékkel tudnak közlekedni. Az említett eszközökkel az előbbi csoport terepen való közlekedését, az utóbbiaknak könnyebb terepen is teljes önállóságot biztosítanak.